Heruitgave Acte van Afscheiding, 1834

26-08-2014

De Acte van Afscheiding (1834) wordt opnieuw uitgegeven door de Werkgroep Kerkhistorisch Museum Ulrum en zal op 20 september a.s. worden gepresenteerd. In het desbetreffende boekje is de oorspronkelijke tekst van de Acte van Afscheiding weergegeven. Daarbij heeft Peter van den Burg, lid van de genoemde werkgroep, de bijbehorende achtergrondinformatie en tekstverklaring geleverd.

Studium Generale over navolging

13-08-2014

Driestar Educatief organiseert jaarlijks een Studium Generale programma. Een van de thema's dit seizoen is 'navolging', een thema dat anno 2014 weer uiterst actueel is. Dr. A.L.H. Hage, dr. H. Klink en dr. A. Huijgen zullen te rade gaan bij enkele krachtige en inspirerende wegwijzers in de rijke traditie van navolging: Thomas à Kempis, Maarten Luther en Dietrich Bonhoeffer.

Bijzondere afbeeldingen van Luther en Melanchthon te koop

04-08-2014

Lijstenmaker Kistemaker heeft een paar fraaie litho's (steendrukken) met daarop afbeeldingen van de reformatoren Luther en Melanchthon weten te bemachtigen. De litho's stammen uit 1850. Reproducties van deze litho's worden aangeboden met bijpassende lijst en de originelen zijn eventueel ook te koop.

Nieuwsbrief

  Na het registreren kunt u kiezen uit de volgende nieuwsbrieven:

  - Refo500 Academic Newsletter
  - Refo500 Nieuwsbrief Nederlands
  - Refo500 Nieuwsbrief Engels
  - Refo500 Nieuwsbrief Duits

 • Werk uw registratie bij

Hieronder vindt u een overzicht van partners en sponsoren van Refo500, ingedeeld naar taalgebied: Nederlands, Duits en Engels. Instellingen uit een ander taalgebied dan Nederlands of Duits zijn ingedeeld bij de Engelstalige partners en sponsoren. Klik de Duitse en Engelse vlag aan voor Duitstalige en Engels- of anderstalige partners en sponsoren. Om alle RefoRC-members te zien, klik op de button RefoRC.

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Sponsoren

Stichting Refo500

Uitgevers

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Uitgevers

Reizen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Uitgevers

Reizen