Beeldenstorm: vernieling van Zuid tot Noord

19-07-2016

450 jaar geleden raasde een vernielingstocht door de Lage Landen. Religieuze boeken, kunstobjecten en heiligenbeelden werden vernietigd. Op dinsdag 30 augustus 2016 staat Davidsfonds Academie samen met Johan Decavele en Luther Zevenbergen stil bij de Beeldenstorm van 1566. Meteen gaat het al om de laatste zomercursus van 2016. Hij wordt dan ook feestelijk afgesloten met een receptie, waar Paul Rans en Philippe Malfeyt enkele geuzenliederen zullen brengen.

Reformatiemunten

15-07-2016

De Bondsregering van Duitsland heeft besloten in 2017 speciale Reformatiemunten uit te geven. In de eerste helft van 2017 zal een zilveren gedenkmunt van 20 euro uitgebracht worden, in oktober 2017 een gouden munt van 100 euro. 

Jozef. Een herkenbare uitleg

06-07-2016

Met de titel Jozef. Een herkenbare uitleg is er voor het eerst werk in het Nederlands verschenen van de Engelse dominee Thomas Scott. Thomas Scott behoort, net als Matthew Henry, tot de puriteinse stroming in Engeland die twee eeuwen geleden een compleet commentaar op de Bijbel heeft geschreven. Scott is ook een leerling van de Reformatie.

Nieuwsbrief

  Na het registreren kunt u kiezen uit de volgende nieuwsbrieven:

  - Refo500 Academic Newsletter
  - Refo500 Nieuwsbrief Nederlands
  - Refo500 Nieuwsbrief Engels
  - Refo500 Nieuwsbrief Duits

 • Werk uw registratie bij

Hieronder vindt u een overzicht van partners en sponsoren van Refo500, ingedeeld naar taalgebied: Nederlands, Duits en Engels. Instellingen uit een ander taalgebied dan Nederlands of Duits zijn ingedeeld bij de Engelstalige partners en sponsoren. Klik de Duitse en Engelse vlag aan voor Duitstalige en Engels- of anderstalige partners en sponsoren. Om alle RefoRC-members te zien, klik op de button RefoRC.

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Sponsoren

Stichting Refo500

Uitgevers

Reizen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Uitgevers

Reizen

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Uitgevers

Reizen