Tenach, Bijbel en Koran

09-02-2016

Van 7 oktober 2016 t/m 8 januari 2017 organiseert Museum Catharijneconvent in samenwerking met de Universiteitsbibliotheek Utrecht een tentoonstelling over de heilige geschriften: Tanach, Bijbel en Koran. Centraal staan de omgang met en de verering van het goddelijke woord van de drie monotheïstische wereldreligies: jodendom, christendom en islam. Laat u verrassen door de overeenkomsten en verschillen, en de gemeenschappelijke wortels.

Symposium: Erasmus | Bijbels humanist en christen-pedagoog

08-02-2016

Driestar educatief brengt de veelzijdigheid van de invloedrijke hervormer Erasmus (1466-1536) graag voor het voetlicht tijdens een driedaags symposium in Gouda, 18-20 mei 2016. Wat is de relevantie van zijn pennenvruchten voor jouw leerlingen, jouw school of voor jou persoonlijk? Ook voor hem was het evangelie een bron van inspiratie.

Cast STORM gepresenteerd in Kasteel Woerden

08-02-2016

Vandaag is in Kasteel Woerden de cast gepresenteerd van STORM, de nieuwe spannende familiefilm van regisseur Dennis Bots (Achtste-Groepers Huilen Niet, Oorlogsgeheimen), die speelt in de tijd van de reformatie. Nadat eerder bekend werd gemaakt dat Yorick van Wageningen een grote rol speelt als drukker Klaas, zijn nu Angela Schijf in rol van zijn vrouw Cecilia, Maarten Heijmans als dichter Alwin en Peter van den Begin als inquisiteur gepresenteerd.

Nieuwsbrief

  Na het registreren kunt u kiezen uit de volgende nieuwsbrieven:

  - Refo500 Academic Newsletter
  - Refo500 Nieuwsbrief Nederlands
  - Refo500 Nieuwsbrief Engels
  - Refo500 Nieuwsbrief Duits

 • Werk uw registratie bij

Hieronder vindt u een overzicht van partners en sponsoren van Refo500, ingedeeld naar taalgebied: Nederlands, Duits en Engels. Instellingen uit een ander taalgebied dan Nederlands of Duits zijn ingedeeld bij de Engelstalige partners en sponsoren. Klik de Duitse en Engelse vlag aan voor Duitstalige en Engels- of anderstalige partners en sponsoren. Om alle RefoRC-members te zien, klik op de button RefoRC.

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Sponsoren

Stichting Refo500

Uitgevers

Reizen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Uitgevers

Reizen

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Uitgevers

Reizen