Reizende tentoonstelling: Orgels aan de Noordzee – cultuur van de kwelders

23-03-2015

De Duitse Nordkirche biedt een reizende tentoonstelling aan over orgels aan de Noordzee, die dit jaar in verschillende plaatsen in Nederland en Duitsland - waaronder Oldenburg, Groningen, Flensburg - te bezoeken is.

Tentoonstellingen rondom Reformatiejubileum 2017

16-03-2015

In 2017 is het 500 jaar geleden dat de reformatie begon. Veel musea zijn op dit moment bezig met voorbereidingen voor tentoonstellingen die het jubileum van de reformatie als aanleiding nemen. Ook zijn er al tentoonstellingen te bezoeken. Onze website geeft u daarvan een overzicht.

De Biebel in de Twentse Sproake online te lezen

16-03-2015

Tukkers lezen de Bijbel graag in hun eigen taal. De bekende Twentse theoloog Anne van der Meiden vertaalde voor hen de Bijbel naar het Twents: de Biebel in de Twentse Sproake. Deze vertaling is nu online te lezen. Van der Meiden: ‘Verzen uit de Biebel komen directer binnen.’

Nieuwsbrief

  Na het registreren kunt u kiezen uit de volgende nieuwsbrieven:

  - Refo500 Academic Newsletter
  - Refo500 Nieuwsbrief Nederlands
  - Refo500 Nieuwsbrief Engels
  - Refo500 Nieuwsbrief Duits

 • Werk uw registratie bij

Hieronder vindt u een overzicht van partners en sponsoren van Refo500, ingedeeld naar taalgebied: Nederlands, Duits en Engels. Instellingen uit een ander taalgebied dan Nederlands of Duits zijn ingedeeld bij de Engelstalige partners en sponsoren. Klik de Duitse en Engelse vlag aan voor Duitstalige en Engels- of anderstalige partners en sponsoren. Om alle RefoRC-members te zien, klik op de button RefoRC.

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Sponsoren

Stichting Refo500

Uitgevers

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Uitgevers

Reizen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Uitgevers

Reizen