ArtRefo lanceert online tentoonstelling ‘Rare Reformation Relics’

03-07-2015

'Rare Reformation Relics’ (zeldzame reformatie-relieken) is de nieuwe online tentoonstelling van ArtRefo, de afdeling van Refo500 die zich met kunst bezighoudt. De tentoonstelling presenteert afbeeldingen en objecten uit de collecties van musea uit heel Europa, die de rijkdom en variatie van de visuele en materiële cultuur van de tijd van de reformatie laten zien. Portretten en spotprenten uit lutherse en gereformeerde hoek worden afgewisseld met allerlei objecten, zoals emaille borden, liturgisch textiel en avondmaalsgerei.

Cursus 'Erasmus: christen-humanist tussen twee vuren'

01-07-2015

In het najaar van 2015 en het voorjaar van 2016 biedt de Christelijke Gereformeerde Kerk een cursus aan over de persoon van Erasmus: wie was hij nu eigenlijk, wat was zijn betekenis voor kerk en theologie en waarom hebben protestanten veel aan hem te danken ook al ging hij niet met de Reformatie mee?

Nieuw: "De Heksen en hun buren"

01-07-2015

Nieuw te verschijnen bij het Davidsfonds: De heksen en hun burenHeksenprocessen in de Lage Landen 1598-1652 van Jos Monballyu. 

Nieuwsbrief

  Na het registreren kunt u kiezen uit de volgende nieuwsbrieven:

  - Refo500 Academic Newsletter
  - Refo500 Nieuwsbrief Nederlands
  - Refo500 Nieuwsbrief Engels
  - Refo500 Nieuwsbrief Duits

 • Werk uw registratie bij

Hieronder vindt u een overzicht van partners en sponsoren van Refo500, ingedeeld naar taalgebied: Nederlands, Duits en Engels. Instellingen uit een ander taalgebied dan Nederlands of Duits zijn ingedeeld bij de Engelstalige partners en sponsoren. Klik de Duitse en Engelse vlag aan voor Duitstalige en Engels- of anderstalige partners en sponsoren. Om alle RefoRC-members te zien, klik op de button RefoRC.

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Sponsoren

Stichting Refo500

Uitgevers

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Uitgevers

Reizen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Uitgevers

Reizen