Studiedag 'Reformatie en Israël'

26-04-2016

Deputaten Kerk en Israël van de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Theologische Universiteit Apeldoorn organiseren op 11 mei 2016 in het kader van het Refo500 Bijbeljaar een studiedag over de wijze waarop in de Reformatie de Bijbelteksten over Israël gelezen werden en wat dat voor ons Bijbellezen en onze omgang met Israël betekent. Zes deskundigen zullen het thema in lezingen en workshops behandelen.

Ceremonie en ontmoeting rond Erasmusraam

22-04-2016

Op 13 mei vindt er een bijzondere Ceremonie plaats in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Rond het Erasmusraam verzamelen zich dan de pauselijk nuntius, de dominee van de Sint-Janskerk, de rabbijn, de imam, de humanist en de bisschop. Aldo Cavalli, ds. Gerrit Vreugdenhil, Albert Ringer, Azzedine Karrat, Christa Compas en Hans van den Hende. Zij spreken tussen 16.00 uur en 17.00 uur allen een kort woord van Hoop. Elk vanuit de eigen overtuiging. De Ceremonie wordt muzikaal opgeluisterd.

In 2017 drie nationale tentoonstellingen in Duitsland

20-04-2016

Op een bijeenkomst op 5 april in Den Haag bij de Duitse ambassadeur Franz Josef Kremp presenteerden vertegenwoordigers uit de Duitse deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen hun plannen voor het reformatiejubileum in 2017, waaronder drie grote nationale tentoonstellingen. De bijeenkomst was georganiseerd door het Duitse Verkeersbureau, partner van Refo500.

Nieuwsbrief

  Na het registreren kunt u kiezen uit de volgende nieuwsbrieven:

  - Refo500 Academic Newsletter
  - Refo500 Nieuwsbrief Nederlands
  - Refo500 Nieuwsbrief Engels
  - Refo500 Nieuwsbrief Duits

 • Werk uw registratie bij

Hieronder vindt u een overzicht van partners en sponsoren van Refo500, ingedeeld naar taalgebied: Nederlands, Duits en Engels. Instellingen uit een ander taalgebied dan Nederlands of Duits zijn ingedeeld bij de Engelstalige partners en sponsoren. Klik de Duitse en Engelse vlag aan voor Duitstalige en Engels- of anderstalige partners en sponsoren. Om alle RefoRC-members te zien, klik op de button RefoRC.

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Sponsoren

Stichting Refo500

Uitgevers

Reizen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Uitgevers

Reizen

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Uitgevers

Reizen