Cursus "Johann Sebastian Bach - Een muzikaal genie"

20-05-2015

In deze jaarcursus van Davidsfonds laat Yves Senden u uitvoerig kennismaken met Bachs leven en werk, de invloeden die hij onderging en de sporen daarvan in zijn oeuvre. Enkele concerten illustreren het verhaal. De ultieme cursus voor al wie volop van Bach houdt of ermee wilt kennismaken.

Zomer in Brussel: Keizer Karel - Tussen de middeleeuwen en nieuwe tijden

20-05-2015

In dit aanbod van Davidsfonds schetst Jozef Janssens een beeld van de Nederlanden in de tijd van Keizer Karel aan de hand van Brueghel en de rederijkers, Erasmus en Utopia. Ingrid De Meûter, curator van de expo met befaamde Brusselse wandtapijten in het Jubelparkmuseum, vertelt hoe die tapijten de belangrijkste Europese hoven opsmukten. Roel Jacobs, historicus, zoomt in op Brussel, het machtscentrum van Keizer Karels immense rijk, en neemt u mee op een stadswandeling.

B-reader: Bijbellezen via Facebook

15-05-2015

Bijbellezen via Facebook, dat is het idee achter het initiatief 'B-reader' dat onlangs van start is gegaan. Als lid van deze Facebookgroep ontvang je dagelijks een melding via Facebook. Elke dag wordt er een stukje uit de Bijbel geplaatst met daarbij enkele vragen om er zelf verder over na te denken.

Nieuwsbrief

  Na het registreren kunt u kiezen uit de volgende nieuwsbrieven:

  - Refo500 Academic Newsletter
  - Refo500 Nieuwsbrief Nederlands
  - Refo500 Nieuwsbrief Engels
  - Refo500 Nieuwsbrief Duits

 • Werk uw registratie bij

Hieronder vindt u een overzicht van partners en sponsoren van Refo500, ingedeeld naar taalgebied: Nederlands, Duits en Engels. Instellingen uit een ander taalgebied dan Nederlands of Duits zijn ingedeeld bij de Engelstalige partners en sponsoren. Klik de Duitse en Engelse vlag aan voor Duitstalige en Engels- of anderstalige partners en sponsoren. Om alle RefoRC-members te zien, klik op de button RefoRC.

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Sponsoren

Stichting Refo500

Uitgevers

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Uitgevers

Reizen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Uitgevers

Reizen