Studium Generale Driestar Educatief over 'Erasmus en de Bijbel'

21-07-2015

Vijfhonderd jaar geleden verscheen Erasmus’ Griekse uitgave van het Nieuwe Testament. Zijn oeuvre – waarvan Erasmus zelf zijn Bijbeleditie als zijn voornaamste werk beschouwde – heeft een enorme invloed uitgeoefend.

Delftse Bijbel in Elburg

21-07-2015

Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft de Delftse Bijbel (1477) uitgeleend aan Museum Elburg. Op de tentoonstelling ‘Het Boek der Boeken’ is de oudste Nederlandse Bijbel tot en met 12 september te zien.

Hasselt: arrangement 'Kerk, Klooster & Kapel'

18-07-2015

In Hasselt ligt de geschiedenis op straat. De stad zit vol verhalen uit een ver en minder ver verleden. Erfgoed met een primair religieus doeleinde is in overvloed aanwezig. Daarom biedt de stad een speciaal arrangement aan: 'Kerk, Klooster & Kapel'. Een ontdekkingstocht langs historische plaatsen, waar geloof en devotie hand in hand gaan met politiek en geschiedenis.

Nieuwsbrief

  Na het registreren kunt u kiezen uit de volgende nieuwsbrieven:

  - Refo500 Academic Newsletter
  - Refo500 Nieuwsbrief Nederlands
  - Refo500 Nieuwsbrief Engels
  - Refo500 Nieuwsbrief Duits

 • Werk uw registratie bij

Hieronder vindt u een overzicht van partners en sponsoren van Refo500, ingedeeld naar taalgebied: Nederlands, Duits en Engels. Instellingen uit een ander taalgebied dan Nederlands of Duits zijn ingedeeld bij de Engelstalige partners en sponsoren. Klik de Duitse en Engelse vlag aan voor Duitstalige en Engels- of anderstalige partners en sponsoren. Om alle RefoRC-members te zien, klik op de button RefoRC.

Algemeen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Sponsoren

Stichting Refo500

Uitgevers

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Overig

Uitgevers

Reizen

Religie

Onderwijs en onderzoek

Media

Cultuur

Stad

Uitgevers

Reizen