Reformatiejaar 2017

Deze webpagina biedt een overzicht van de activiteiten en producties die vanuit Refo500 in Nederland worden aangeboden naar aanleiding van de 500e verjaardag van de reformatie in 2017. 

Agenda

Ga hier naar de agenda van het Reformatiejaar 2017. Hierin vindt u activiteiten van Refo500-partners en andere instellingen.

Producten

Ga hier naar een overzicht van boeken, reizen etc.

Aanbod Refo500 voor docenten

Lees hier meer.

Aanbod Refo500 voor kerken

Lees hier meer.

Alles rondom de speelfilm Storm Letters van Vuur

Lees hier meer.

Weet wat je gelooft

In 2017 komt AKZ+ op weetwatjegelooft.nl met een online videocursus Reformatie Nu. In ruim twintig korte videolessen over diverse thema's leggen deskundigen de link tussen de Reformatie en de actualiteit. Hoe relevant nog zijn de ideeën en praktijken die de Reformatie heeft voortgebracht? Hoe heeft het eeuwenoude gedachtegoed zich ontwikkeld door de tijd heen naar het hier en nu? Hete hangijzers worden niet geschuwd en naast stevige kost en tips voor de praktijk passeren ook allerlei leuke en interessante weetjes de revue. Alle lessen – ze gaan bijvoorbeeld over bidden, biechten, omgaan met de Bijbel en de visie op het ambt – zijn geschikt voor persoonlijke geloofsopbouw en toerustingswerk in de kerkelijke gemeente. Houd weetwatjegelooft.nl in de gaten voor meer informatie over de thema's en de betrokken deskundigen of meld je aan voor de nieuwsbrief.